Yaesu FT-920 FLASHING display

Discussion in 'General Technical Questions and Answers' started by W4AJF, Dec 13, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
ad: L-HROutlet
ad: l-rl
ad: K5AB-Elect-1
ad: L-MFJ
ad: Left-3
ad: MessiPaoloni-1
ad: Subscribe
ad: Left-2
  1. W4AJF

    W4AJF Ham Member QRZ Page

    Hi all, I have a Yaesu FT-920 and when you turn it on the MAIN VFO flashes the frequency continually. Receive volume is VERY low and there is no TX but all buttons seem to work. You can change frequencies, modes, etc, but the radio continually flashes the frequency on the MAIN VFO. VFO B does not flash. Can anyone out there can offer any help?

    Thanks,

    Adam Farber W4AJF
    NY, NY
    adamf@eeco.com
     
  2. WB8WTU

    WB8WTU Ham Member QRZ Page

    One of your oscillators is not working and your radio is unlocked. It has been too many years for me to remember, however, if you google this problem there is documentation on line. As I recall, one of the crystals goes bad and needs to be replaced. Sorry I can't be more specific, however, I have fixed this problem on a FT-920 by replacing the defective crystal. They are available from Yaesu parts.
     
  3. W4AJF

    W4AJF Ham Member QRZ Page

    FT-920 FLASHING

    Hi, thanks for the post. I did see one person who had the same problem and posted something about asking which crystal it was but nothing for sure so if anyone knows I would appreciate the help.

    Thanks,

    Adam Farber
     
  4. W4AJF

    W4AJF Ham Member QRZ Page

    FT-920 Flashing display

    OK, I have made a little progress but still need help. Someone e-mailed me and told me to try to adjust T2009 which is near the crystal on the Main board. I did that and now the flashing has stopped, the radio has full TX on all bands, but still No receive and receive audio is Very low. When I attach the antenna to the SO-239 there is NO change, it's like it's not even connected.

    Any help still appreciated.

    Thanks,

    Adam Farber W4AJF
    NY, NY
    adamf@eeco.com
     
  5. W4AJF

    W4AJF Ham Member QRZ Page

    FT-920 fixed

    OK, finally got it, a technician said it sounded like a wiring issue so I reseated all connections (plugs, ribbons cables etc) and now the radio is working as it should. Thanks to those who tried to help.

    Adam Farber W4AJF
    NY, NY
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

ad: UR5CDX-1