Database Helpers Forum FAQ's (Nederlandse Versie)

Discussion in 'Add My Call Sign to QRZ - Database Helpers Forum' started by PD5SJO, Feb 28, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
ad: L-HROutlet
ad: l-rl
ad: abrind-2
ad: Left-3
ad: Left-2
ad: L-MFJ
ad: ARRL-1
ad: Ham.Live-2
ad: Radclub22-2
ad: l-BCInc
 1. PD5SJO

  PD5SJO QRZ Volunteer Moderator

  Aan alle leden,

  Welkom bij de Database FAQ. Neemt u de tijd om de FAQ door te lezen voordat u gaat posten in het database forum. Wanneer u een probleem heeft wat niet is behandeld in deze FAQ neem dan contact op met een lid van het Database Helpers Team.

  houdt er alstublieft rekening mee dat de DX Helpers allemaal vrijwilligers zijn die een geweldige taak verrichten om UW informatie in de database te zetten. Houdt er ook rekening mee dat wij u normaal gesproken in een dag in de database kunnen zetten maar dat dit ook wel eens twee dagen kan duren.

  Bij de veel gestelde vragen worden de volgende punten behandeld:

  1) Benodigde informatie om aan de database toegevoegd te worden
  2) Help tickets en e-mail aan de Editor
  3) Niet van toepassing, alleen USA
  4) Leden die worden weergegeven als “Unconfirmed”
  5) Leden die wachten op het wijzigen van hun roepletters door nieuw gekozen roepletters
  6) Welke soorten roepletters mogen aan de database worden toegevoegd
  7) Voorwaarden
  8) Database Team

  1) Benodigde informatie om aan de database toegevoegd te worden.
  Verplichte gegevens
  Roepletters:
  Voornaam + initiaal:
  Achternaam:
  Adreslijn 2: (plaats etc.)
  Land:


  Optioneel
  Plus overige informatie die u toegevoegd wil hebben:
  Adresregel 1: Straat en huisnummer
  Postcode:
  Locator: (of latitude & longitude)
  Vorige roepletters: (er kan er maar 1 worden gebruikt
  CQ Zone:
  ITU Zone:
  IOTA Designator:
  QSL Informatie:
  Publieke e-mail adres:
  Geboortejaar:
  Geboortejaar op de pagina laten zien?: Ja/Nee
  eQSL?: Ja/Nee (maakt u gebruik van eQSL)
  LOTW?: Ja/Nee (maakt u gebruik van het Logbook Of The World)
  Mail QSL?: Ja/Nee (QSL via de post)

  U bent verplicht om geldige recente gegevens te verstrekken bij de verplichte gegevens.
  Het Database Team heeft het recht om u om een kopie van uw machtiging en een legitimatie bewijs te vragen om te verifiëren dat u bent wie u aangeeft te zijn. Dit ter voorkoming van onrechtmatig gebruik van uw roepletters.


  Bij de roepletters van Nederland wordt de volgens de DXCC officiële vlag van Nederland geplaatst welke niet aangepast wordt.

  Verder willen wij u verzoeken om de juiste informatie te verschaffen anders zullen er gepaste stappen worden ondernomen door het daarvoor aangewezen QRZ team.

  Wanneer er voor u redenen zijn om uw adresgegevens niet in de database te hebben door bijvoorbeeld uw beroep of iets dergelijks kunt u hiervoor een onder vermelding van de redenen een verzoek indienen bij WS2L

  Wanneer u al roepletters in de database heeft staan en u wil een speciale call toegevoegd hebben volg dan de link. http://www.qrz.com/page/addcall.html


  2) Help Tickets en E-mails aan de Editor.

  Alleen database verzoeken worden behandelt in dit forum – voor overige vragen kunt u terecht bij de Community Help Centre.

  Voor account problemen zoals een vergeten wachtwoord – kunt u een Support Ticket verzenden. Dit kunt u doen door op de volgende link te klikken.
  https://secure.qrz.com/reg
  Wanneer u hier hulp bij nodig heeft kunt u een email sturen naar: editor@qrz.com

  1) Wachtwoord resetten
  2) Instructies over het bewerken van de pagina of het toevoegen van een foto
  3) Het wijzigen van het email adres of het wachtwoord
  4) Alle overage zaken en problemen die u tegen komt.

  3) N.v.t. alleen USA

  4) Leden die zichtbaar zijn als "Unconfirmed"

  Een deel van het activatie proces voor deze website is dat wanneer u zich registreert er een bevestigingsmail naar het emailadres wordt gezonden wat u heeft gebruikt om te registreren. U dient deze mail te openen en op de activatie link te klikken. Hiermee voltooid u de registratie. Vaak komt deze mail in de spam terecht dus als u een mail van QRZ verwacht kijk dan af en toe in de Junk of Spam map.

  5) Leden die nieuwe roepletters krijgen

  Wanneer u nieuwe roepletters verwacht neem dan de tijd om een back-up te maken van uw foto’s en eventuele tekst in uw biografie. Wanneer de roepletters worden gewijzigd wil het wel eens voorkomen dat deze gegevens worden gewist. Wij maken geen back-up van de biografie dus als de gegevens gewist zijn hoeft u ons niet te vragen of wij de oude informatie voor u terug kunnen halen.


  6) Welke soorten roepletters mogen aan de database worden toegevoegd

  Alleen geldige amateur roepletters mogen aan de database worden toegevoegd, te weten:
  A) Persoonlijke roepletters
  B) Speciale roepletters
  C) Club roepletters
  D) Bakens
  E) Repeaters

  Roepletters welke niet in de database worden opgenomen zijn: CB Radio, Mobile, GMRS, Relais Stations, APRS Stations, Digipeaters, Packet BBS and Packet Link stations, Echolink stations of nodes, IRLP stations of nodes en SWL's.

  Ieder lid van de Database Helpers groep is bevoegd om naar een kopie van u licentie te vragen en zijn door mijzelf geautoriseerd (WS2L) om de door u aangeleverde gegevens te verifieren. In de tussenliggende tijd dat er gewacht wordt op documenten zullen de roepletters niet aan de database worden toegevoegd.
  Ook roepletters die niet voldoen aan de verplichte gegevens zullen zonder waarschuwing vooraf worden gewist, tenzij u hiervoor toestemming heb gekregen van een administrator. Voor deze zaken kunt u onder vermelding van de redenen (bijv. in verband met uw werk): contact op nemen met pd5sjo@qrz.com
  Alle gevallen zullen op zich worden beoordeeld.
  Het is tegen de regels van QRZ om uw roepletters met de verplichte gegevens toe te laten voegen aan de database en deze later weer te verwijderen. Een ieder die zich hier schuldig aan maakt zal een waarschuwing krijgen van het database controle personeel.

  Database controle regels:

  Iedereen zonder de verplichte gegevens zal een waarschuwing krijgen en dient binnen een bepaalde tijd de gegevens aan te passen. Wanneer de gegevens niet zijn aangepast binnen de gestelde tijd zal de pagina gewist worden.

  Iedereen die roepletters toevoegt aan de database zonder de verplichte gegevens zal een waarschuwing krijgen en de roepletters zonder gegevens zullen worden

  Van alle leden die opzettelijk roepnamen toevoegen aan de database zonder de vereiste gegevens, aanhoudend inbreuk plegen op de regels of onjuiste gegevens verstrekken, zal de toegang tot de database voor zover van toepassing worden geblokkeerd.

  Browsers moeten op Unicode worden ingesteld om de database naar behoren te kunnen bekijken.

  Alleen HTML code is toegestaan bij het gebruik van Javascript zal de browser bevriezen. Muziekspelers mogen niet ingesteld staan op auto start..

  QRZ is een familie website en heeft gebruikers van alle leeftijden gelieve hier rekening mee te houden bij alles wat u op uw pagina zet of in de forums plaatst. Als u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met iemand van het team.

  7) De QRZ regelementen schrijven voor dat u ongeacht het aantal roepletters die u heeft maar één inlog account mag hebben. De reden hiervan is dat wanneer de regelementen overtreden worden er ook bekend is wie hier op aangesproken kan worden wat niet mogelijk is wanneer er meerdere gebruikers zijn.. Wanneer u houder bent van meerdere roepletters, club, speciale roepletters enz., doen wij het volgende.

  Wanneer het een club, speciale roepletters, club roepletters, bakens of repeaters betreft dient de organisatie aan te geven wie de pagina van de betreffende roepletters gaat beheren. Deze persoon dient een geldige licentie te bezitten en een inlog account. Dit zal dan de enige persoon zijn die de gegevens van deze roepletters kan bewerken

  Bewijs: wanneer u bent aangewezen om de roepletters (van de club etc.) te beheren dient u een door de organisatie opgemaakt bewijsstuk naar ons toe te mailen. Dit mag naar editor@qrz.com Dit ter bevestiging dat u bent aangewezen om de roepletters te beheren en misverstanden te voorkomen.

  Elk actief account wat we tegenkomen voor een van deze types roepletters wordt onmiddellijk gesloten Wanneer u op verzoek van de vereniging roepletters wil toe laten voegen aan de database kunt u hiervoor een verzoek doen in het forum. Wanneer u zelf meerdere roepletters heeft dient u ons ook aan te geven wat de (Primary roepletters) zijn. Dit zijn de roepletters waarmee u de andere roepletters gaat beheren.
  Wanneer u zelf al in de database staat kunt u de roepletters ook zelf toevoegen. Wanneer u uw roepletters heeft gewijzigd kunt u in het forum een verzoek doen om uw roepletters aan te passen, het wachtwoord wordt niet veranderd. Maak hiervoor geen nieuw account aan.


  8) Database Team

  Dit forum wordt draaiende gehouden en beheerd door vrijwilligers die hun vrije tijd ter beschikking stellen om roepletters aan de database toe te voegen. Wees alstublieft geduldig. This forum is run and managed by the database team who are all volunteer's who dedicate their time to add callsigns to the database, so please be patient. Het database team is als volgt samengesteld:

  Database Teamleider:

  Julio César-EB1BSV
  Moderator of DXHelper Database Forum

  Database Staff:

  JA6XZS- Kaz
  PD5SJO- Jan
  UA6JD-Vlad
  W3UR- Anthony
  AA3DP- Dilovan

  Wanneer u over de bovenstaande informatie vragen heeft kunt contact opnemen met pd5sjo@qrz.com


  Wat u wel en niet moet doen wanneer u uw roepletters wil laten wijzigen

  Wanneer u uw roepletters wilt laten wijzigen kunt u dit doen door een verzoek hiervoor te plaatsen in het forum of een Support Ticket aan te maken.Wanneer u uw roepletters al heeft gewijzigd kunt u in het forum een verzoek doen om uw gebruikersnaam (Login) aan te laten passen naar de nieuwe roepletters..

  Wanneer u een verzoek heeft gedaan om uw roepletters aan te laten passen probeer dan geen nieuw account aan te maken voor de nieuwe roepletters, de oude wordt voor u aangepast. Wanneer u wel een account heeft aangemaakt voor de nieuwe roepletters zal deze gewist worden en de oude aangepast naar de nieuwe roepletters.

  Met andere woorden, wij gaan er vanuit dat u huidige inlog account degene is die gewist moet worden en vervangen voor de nieuwe. Dit kan soms verwarrend zijn omdat wij ervan uit gaan dat het account wat al in de database staat oud is of verlopen.

  Wanneer wij uw gebruikersnaam aanpassen blijft het e-mail adres en het wachtwoord zoals het was. Wanneer u niet meer in kan loggen met uw oude roepletters probeer dan in te loggen met de nieuwe roepletters en het wachtwoord van de oude.

  Ongeacht het aantal roepletters wat u heft is het niet toegstaan om meer dan 1 inlogaccount te hebben.

  Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de Database Helpers door u vraag te posten in de "Community Help Center" dit kunt u vinden door de volgende link te volgen. http://forums.qrz.com/forumdisplay.p...ty-Help-Center


  Verzoeken om het online logbook om te zetten van de oude naar de nieuwe roepletters.

  Om uw logbook om te laten zetten van de oude naar de nieuwe roepletters kunt u een Support Ticket aanmaken en de juiste acties te kiezen. Uw ticket zal zo snel mogelijk door een administrator worden behandelt. Wanneer u binnen een paar dagen nog geen antwoord heeft gehad maak dan geen nieuwe ticket aan maar maak dan een mail en stuur die aan: EDITOR@QRZ.COM

  Per verzoek graag niet meer dan voor 1 call.
  Wanneer u een verzoek doet om roepletters toe voegen maak hiervoor dan een nieuwe Thread aan. Wanneer u dit doet als reactie op een andere thread bestaat de kans dat uw bericht over het hoofd wordt gezien.

  Om een verzoek aan te maken klikt u op de "NEW THREAD" in de linker bovenhoek van de forum pagina. Bij subject vult u in "PLEASE ADD ME TO THE DATABASE - (Uw Roepletters)". Vul uw gegevens in bij het tekstveld en klik vervolgens op de "SUBMIT NEW THREAD" knop onderaan het tekstveld.

  Wanneer u hierover vragen heeft kunt u een nieuwe thread starten of een e-mail sturen naar: pd5sjo@qrz.com

  Maakt u voor dit soort vragen alstublieft geen ticket aan maar stuur een mail naar de Editor om u vragen beter te kunnen beantwoorden.  Wanneer het voor u makkelijker is om de vragen in het Nederlands te stellen kunt u mailen naar pd5sjo@qrz.com


  Updated by Julio César- EB1BSV
  Moderator of DXHelper Database Forum. 9/27/2016
   
  Last edited: Oct 1, 2016
  YF7YOH, PD1MI, PA2CX and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page