ad: ELADIT-1

Transmit trouble

Discussion in 'Mobile Radio Systems' started by KF5PEG, Apr 3, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
ad: L-HROutlet
ad: l-assoc
ad: l-Waters
ad: l-innov
ad: L-Geochron
ad: l-gcopper
ad: L-rfparts
ad: l-sarc
ad: l-rl
  1. KF5PEG

    KF5PEG Ham Member QRZ Page

    I recently got a Yaseu Ft1900R for my truck,It worked great for about a week but now I cant transmit hardly at all. I can't figure out what the problem is. I haven't made any changes to the radio settings. I thought my radio was going bad so I checked it with my HT, it could transmit and recieve with the HT. I decided my best option would be a factory reset since I didnt have but a few frequencies programmed in anyway. so I tried that. still no luck. I checked all the frequencies I had programmed and all the PL tones to make sure they were correct, my microphone i s working, and I can hear anyone on the repeater fine, I just cant transmit. I'm totally out of ideas. also made sure my power was turned up,antenna cables and connections are good,I just cant figure this out.
     
  2. K0BG

    K0BG Platinum Subscriber QRZ Page

    What about the antenna? This might be caused by an open shield. Good receive, high SWR, hence not transmit to speak of.
     
  3. KF5PEG

    KF5PEG Ham Member QRZ Page

  4. K9STH

    K9STH Ham Member QRZ Page

    You really need to use a wattmeter, as a minimum an SWR bridge, to make sure that the antenna is OK. Just "looking at" the antenna and feedline isn't going to usually tell you much.

    Glen, K9STH
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

ad: dxeng