ad: w5yi

Kenwood TS-50 please help

Discussion in 'Radio Circuits, Repair & Performance' started by AE5SB, Sep 14, 2019.

ad: L-HROutlet
ad: l-rl
ad: L-MFJ
ad: MessiPaoloni-1
ad: Left-3
ad: Subscribe
ad: Left-2
  1. AE5SB

    AE5SB Ham Member QRZ Page

    Strange receive audio problem

    first got radio in trade, supposed to be 100%

    so much for that.

    Radio receives signals well BUT the audio volume seems kinda stuck

    example: audio varies little when turning volume knob

    have replaced volume/sq pot as shaft was bent

    same problem, have checked voltages on audio amp (good)

    have audio but low and can’t control very much

    really want to get it going, any and all help appreciated

    Thank You 73

    David AE5SB
     
  2. KA5IPF

    KA5IPF Ham Member QRZ Page

    If the volume varies but is just low I can probably help. If it's low and the vol pot does nothing, no ideas. What does it do in FM mode?
     
  3. KC3RN

    KC3RN Ham Member QRZ Page

    Have you tried it with an external speaker or headphones?
     
  4. AE5SB

    AE5SB Ham Member QRZ Page

    Thanks for the replies
    tried external speaker ~ same
    Clif
    the volume varies somewhat , the audio is low on SSB/CW and on FM is very high, on AM somewhere in between
     
  5. KA5IPF

    KA5IPF Ham Member QRZ Page

    Reflow the resistor packs in the PLL unit. They are the ones under the tin shields. Look like black 16 pin IC's. If you have a 'scope check the Car Level on the PLL unit. It should be well over 1vP-P.
     
  6. K1LKP

    K1LKP Premium Subscriber QRZ Page

    DAVE, CHECK OUT THIS PAGE.



    HE HAS A NUMBER OF PAGES ON THE TS-50

    BE SURE TO CHECK OUT SOME OF HIS OTHER
    REPAIR VIDEOS

    73 - K1LKP
     
  7. AE5SB

    AE5SB Ham Member QRZ Page

    Clif I do have a scope, I will give that a go,Thank You
    Carmen, Thank You will have a look
     
  8. AE5SB

    AE5SB Ham Member QRZ Page

    Okay
    here we go
    re Soldered resistors on PLL board, Car level abt 1.9 v
    Now have plenty of volume (check volume pot and is fine)
    BUT!
    can't turn volume down to quiet, stays about 1/4 volume
    capacitors ?? which one s ?
     
  9. KA5IPF

    KA5IPF Ham Member QRZ Page

    That's a new one on me. Use your scope and see where it's not turning down. Actually probably the pot. It's fixed level into it and 0-fixed out.
     
  10. AE5SB

    AE5SB Ham Member QRZ Page

    That's what I was thinking, also Clif, also I put a new pot in there as the shaft was bent on the old one.
    Going to take (pot board) it back and examine closer
    It's got me going to as never seen anything like it
    thanks so much for help
     

Share This Page