ad: PortRo-1

FT-897 & Signalink connection onto Echolink

Discussion in 'Echolink/IRLP Tech Board' started by ZS1TAF, Aug 13, 2017.

ad: L-HROutlet
ad: l-rl
ad: L-rfparts
ad: l-gcopper
ad: Subscribe
  1. ZS1TAF

    ZS1TAF Ham Member QRZ Page

    I have my Signalink connected via the data port onto the back of my FT897.
    I set the radio onto a simplex Frequency - 145.475MHz FM.
    My PC has Windows 10 & the Signalink connects into USB port1.
    If someone connects onto my node ZS1TAF-L, I can hear them on the simplex frequency I set up.
    If however, I try to talk back to the station using the simplex frequency with another radio, the audio is not going through the signalink.

    On the echolink set up I have the Mic and Speaker Audio going through the USB Audio.
    On the sysop settings I have the Tx and Rx on the VOX settings.
    The Tone Burst has also been enabled as per manual.

    Does anyone have any advice as to where I am going wrong?

    73 de Mike ZS1TAF
     
  2. KQ0J

    KQ0J XML Subscriber QRZ Page

    I wish I could remember - its been 2 years since I got it working. I do remember it was a bit of a
    hassle and eventually got it working with the same setup only Windows 7.

    Trying to think this through:

    This works:

    Internet ->Echolink -> PC USB -> Signalink ->Data cable -> FT897D -> RF out to antenna

    Does not work:
    Any station Xmits local -> RF -> Antenna -> FT897D -> Data cable -> Signalink -> USB cable -> PC -> Echolink App

    So are you getting any audio from the FT897D to the PC ? I remember I had to have my Signalink / audio at full high
    settings and at that point it was barely adequate to the Internet.
     

Share This Page

ad: k1jek