PDA

View Full Version : Icom IC-T81A has 220MHz?



KF4JQD
05-01-2002, 03:58 AM
Hello All:

Does anyone who owns the IC-T81A can tell me that it can go into the 220 band after a hardware modification? I saw this mod right here on QRZ's modification page. Does this really work?? http://www.qrz.com/iB_html/non-cgi/emoticons/confused.gif

I just purchase one from AES today. It will be here tomorrow! What a radio if this modification is true!! http://www.qrz.com/iB_html/non-cgi/emoticons/biggrin.gif A pente-band radio. And just think, it's being discontinued! http://www.qrz.com/iB_html/non-cgi/emoticons/wow.gif

Thanks and 73,
Andy

KF4JQD
05-03-2002, 05:12 PM
A WARNING about the T81A!!!! http://www.qrz.com/iB_html/non-cgi/emoticons/wow.gif

A couple of days a go, I recieved my radio from AES. I went to QRZ.com's modification page to do the key pad mod. THIS DOES NOT WORK WITH NEWER IC-T81A RADIOS!!!!

So buyer, beware. If think you are getting alot of frequencies. You are wrong! These mods don't work on newer models.

I am impressed with the radio though. The "multi" button takes some time to get use to. I reconmend the PC-Radio cable and software kit to program the radio. It makes it alot easier to program the radio.

I am concidering getting one more!

73,
Andy KF4JQD

05-03-2002, 06:13 PM
I do have an older model T81A (I don't have it here or I'd post the serial number series). I did the hardware mod to it, and it works just fine. Keep in mind, the 220 is VERY low power (under a watt) and the rx sensitivity isn't the greatest...but it works great for anything low power (crossbanding from a mobile etc.) I've heard rumors that it'll hurt the radio if you use the 220 xmit, however I've never seen a confirmed case of that, and mine has worked great since I modified it (been a few years ago now.) Good luck with it!

ad: Nifty